Anupama Kundoo på Louisiana

Anupama Kundoo - Taking Time, som lige nu kan ses på Louisiana Museum of Modern Art, er den 4. udstilling i museets serie Arkitekturens Værksteder. Udstillingen belyser Kundoos overbevisning, at arkitekten bør investere mere tid til at tænke, forske, dele viden og bygge, fordi det giver dybere forståelse for kontekst, materialitet, funktion og bæredygtighed. Kundoo, der har tegnestue i Berlin, har undervist på en række universiteter i mange lande og er i dag blandt andet professor ved Fachhochschule Potsdam.

Som nyuddannet arkitekt tog Kundoo til den eksperimenterende by Auroville i det sydøstlige Indien. Byen har haft stor indflydelse på hendes arbejde, og her har hun opført flere bygninger sammen med indiske håndværkere. Hendes eget hjem, Wall House, er udelukkende opført i lokale materialer, blandt andet tegl, og uden brug af maskiner.

Petersen Tegl, der har kendt Anupama Kundoo i en årrække, leverede sidste år sten til en workshop, 'Thinking Brick', som hun ledede på Krabbesholm Højskole i Danmark. 20 studerende fra Fachhochschule Potsdam deltog sammen med 40 studerende fra Krabbesholm. For nylig blev Anupama Kundoo inviteret til at deltage i en konkurrence om et nyt gæstehus på Krabbesholm Højskole. Gæstehuset er tænkt opført i Kolumbasten og en beskrivelse af projekt og sten kan ses på Louisiana indtil den 31. januar 2021.

×