Bibliotheca

Det smukt beliggende Kivik Art Centre i Skåne er blevet beriget med et nyt, spændende værk skabt af den svenske kunstner Ulla Viotti. ”Bibliotheca - arkeologisk bibliotek” kalder Viotti den to en halv meter høje, ø seks meter cylindriske skulptur i mur, der indbyder de besøgende til at gå indenfor og reflektere over litteratur, kunst og håndværk.

Det smukt beliggende Kivik Art Centre i Skåne er blevet beriget med et nyt, spændende værk skabt af den svenske kunstner Ulla Viotti. ”Bibliotheca - arkeologisk bibliotek” kalder Viotti den to en halv meter høje, ø seks meter cylindriske skulptur i mur, der indbyder de besøgende til at gå indenfor og reflektere over litteratur, kunst og håndværk. Gennem næsten hele sit liv har Ulla Viotti arbejdet passioneret med forskellige keramiske udtryk, og i mange år har hun haft et tæt samarbejde med Petersen Tegl, hvor også stenene til dette værk er produceret. Skulpturen, der er skabt som en hyldest til litteraturen, består af 10.000 håndlavede, blådæmpede sten udført som reoler og bøger, hvis rygge er indgraveret med navne på forfattere relateret til Skåne.

Ulla Viottis skulptur føjer sig ind i rækken af værker skabt til Kivik Art Centre af blandt andre David Chipperfield & Antony Gormley, Petra Gipp, Gert Wingårdh og Snøhetta.

Bibliotheca - arkeologisk bibliotek blev indviet den 23. juni i år med en særdeles stemningsfuld reception i høj sol og med flere hundrede glade og begejstrede gæster!

×